Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2010 15:21 - Основният маникюр – стъпка по стъпка
Автор: petyya Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1793 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2012 11:07


Да преговорим: за хубавия маникюр не винаги е нужен професионалист. Необходими са комплект инструменти, малко техника и много търпение.


image 

Комплектът инструменти го имате, търпението си го набавете. От мен техниката за съвършен домашен маникюр, в 14 стъпки, с бавно темпо:

image1. Отстранете всички следи от стария лак, като навлажните памучния тампон с лакочистител по избор. Притиснете го към нокътя и задръжте няколко секунди, след това избършете в посока към горния край. Сменяйте памука често, тъй като лакочистителят не почиства добре, когато е смесен със стария лак. Най-трудно се премахват тъмните лакове, които могат да останат върху кожата или да попаднат под нокътя. В този случай увийте края на портокаловата клечка с памук, напоете го с лакочистителя и почистете лака от кутикулата (основата) и от вътрешната страна на нокътя.

2. С помощта на картонената пила с едрозърнесто покритие подкъсете или само оформете ноктите, като движите пилата от външната страна към средата на нокътя. Никога не изпилвайте нокътя от край до край с движението напред-назад – това поврежда пластовете на нокътната плочка, тя се разцепва и се бели. Винаги дръжте пилата под ъгъл 45 градуса, така че да обработвате предимно вътрешната страна на нокътя. Идеалната форма трябва да е огледален образ на кутикулата, с други думи, овален нокът – овална кутикула.

3. За да приключите обработването на нокътя, използвайте полиращата пила: черната й част – за да изгладите последните неравности, бялата й част – за частично полиране и сивата й част – за придаване на окончателен вид*. Тази процедура ще предотврати евентуалното обелване и разцепване на нокътя.

4. Навлажнете ръцете и ги масажирайте с ексфолиант. Може да използвате, както готов продукт, така и смес от едра морска сол с етерично масло. Масажът ще подобри кръвообращението на ръцете.

5. Нанесете омекотител за кожички (крем, масло или лосион) около нокътя. След това потопете връхчетата на пръстите си във ваничка с топла сапунена вода  за не повече от три минути.  Продължителното накисване ще напои нокътната плочка и тя ще се подуе.

6. Извадете пръстите си от ваничката. Като държите портокаловата клечка или шпатулата за кожички по начина, по който държите молив, избутайте кожичките от нокътната плочка назад към основата на нокътя. Не оказвайте натиск върху него – така може да увредите матрикса.

image

7. Като държите клещи или ножици за кожички в едната ръка, отрежете или изравнете подаващите се кожички, които не сте премахнали с шпатулата. Никога не подрязвайте жива кожа – уверете се, че отстранявате мъртва тъкан. Ако кожичките са в добро състояние, няма нужда да ги третирате.

8. Използвайки портокаловата клечка или извития край на шпатулата за кожички, почистете пространството под ноктите, но бъдете внимателни – всяко разкъсване или нараняване между нокътната плочка и нокътното ложе е идеално за влизането на болестотворните микроорганизми, причиняващи инфекции.

9. На този етап може да почистите ръцете си, като вземете малко количество ексфолиант. Разпределете го равномерно между дланите и масажирайте ръцете и пръстите си, като бъдете особено нежни с гърба на китките. Продължете разтриването няколко минути, след това изплакнете с вода или избършете с влажна салфетка и подсушете добре.

image10. Нанесете овлажняващ лосион и го втривайте в кожата, докато не попие.

11. Измийте, изплакнете и подсушете ръцете и ноктите си, за да премахнете следите от изпилването, лосионите и маслата. Ако имате мазна кожа, а в процеса на маникюра използвате масло, лосион или крем, избършете ноктите с навлажнен памучен тампон. Лакът трудно се нанася върху мазна повърхност.

12. Започнете лакирането от тънък слой на лака за база. Винаги нанасяйте основа, която е предназначена за защита на нокътната плочка и прави разпределянето на следващия слой лак по-равномерно.

13. Изчакайте около минута, за да изсъхне основата, след това сложете два тънки слоя лак. Оставете първия слой да изсъхне и едва тогава нанесете втория.

14. Завършете с пласт топ лак – той ще запази маникюра ви свеж за по-дълго време.

*Забележка: Полиращите пили могат да бъдат и в други цветове, но е задължително да имат поне 3 различни повърхности – за изглаждане, частично полиране и придаване на окончателен вид на нокътната плочка.

Непременно включете грижата за маникюра в разкрасителния си график. На всеки две седмици правете основен маникюр, веднъж седмично - допълнително оформяне. Излишно е да се заблуждаваме – маникюрът е просто задължителен!



Тагове:   маникюр,   красота,   мода,   кожа,   коса,   тяло,   грим,   модни,   лице,   ръце,   Моден,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petyya
Категория: Тя и той
Прочетен: 53820
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930