Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2010 13:00 - Блондинките
Автор: petyya Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3282 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.09.2012 11:02


imageМладото поколение холивудски звезди почти изцяло е със светли коси. Самия Джани Версаче казва, че щом един модел се изруси кариерата му е в "кърпа вързана". И не малко модели са доказали това. Според статистиката през последните  седем години 65% от жените искат да бъдат руси. Водещите топмодели бързат да се боядисат в бебешко русо, една от актуалните тенденции на сезона. Много е модерно да се обработят само краищата на горните кичури, за да се получи приливане на цветовете. Разбира се да си блондинка си има своите привилегии и недостатаци, правила и проблеми.

Проблеми които създава русата коса !

Щом искате да изрусите косата си, пристъпете сериозно към проблема. Не вярвайте, че изсветляващите бои са изцяло натурални и без окислитили. Ако сте с тъмна коса, няма да минете без обезцветяване, при което
структурата на косъма се променя необратимо. Щадящите безамонячни оцветители просто обвиват косъма, затова са подходящи за постигане на нюанс, близък до вашия естествен цвят. Измиват се след няколко седмици. Изрусената коса се нуждае усилено от подхранване, тъй като косъма става порест. Не бива да пестите от продукта за подхранване, който използвате. Да си блондинка е все едно да си облечена в бяло - светлите коси трябва да са подстригани перфектно, защото всеки недостатък бие на очи. Бързо се замърсяват и изтощават, цветът им се променя от състава на водата, броя на изпушените цигари, качеството на шампоана и балсама (известно е, че повечето балсами потъмняват светлите коси). Слънчевата светлина, горещата струя на сешоара и навиването с маша ги изсушава и ги кара да цъфтят. Когато решите да се върнете към естесвения си цвят и от руса да станите пак кестенява или чернокоса, има голяма вероятност след първото измиване косата ви да придобие зеленикав оттенък - третираният с химикали косъм неможе да задържи новия цвят. Затова не предприемайте такива експерименти сами, а се доверите на професионалист. Така няма да съсипите и косата и настроението си за няколко месеца напред.

Правила които са задължителни за блондинки

                 *Ако въприки всичко се ришите да станете блондинка, не забравяйте, че колкото по-тъмна е косата ви, толкова по-топъл трябва да е новият цвят. Не е желателно първия път да я изсветлите с повече от три тона.
                   *Силно изрусената коса може да не хармонира с тена на лицето ви. Практиката показва, че някои бивши брюнетки и настоящи блондинки изглеждат доста ефектно, но само при подходящо осветление и под обилен слой фон дьо тен. На ярка слънчева светлина и без грим обаче често представляват странна гледка. Затова дори на плажа им се налага да ползват услугите на козметиката.
                   *Щом изсветлите косата си, се налага да прегледате обичайния си макиаж. Наблегнете на декоративната козметика, за да не изглежда лицето ви посърнало. Веждите може да са по-тъмни от косата, но контраста не бива да е драстичен. Пробвайте перуки с различен отенък, за да изберете цвета, който ви отива. За фините коси се препоръчва светли кичури, а гъстите гриви по-добре да се боядисат изцяло.
                   *Прическата също е много важна, ако сте късо подстригана и имате тъмна права коса едва ли ще ви отиват множество светли кичури, освен, ако разбира се, не искате да изглеждате като зебра или леопард. В салоните на френските топстилисти Жак Десанж имат богат опит с блондинките. Имената на някои от клиентките им сами говорят за това - Бриджит Бардо и Джейн Фонда, Шарън Стоун, Катрин Деньов, Мег Райан и Патрисия Каас. Основно правило според Десанж е косата първо да се подстриже и след това да се боядиса. 70% от жените, ползващи услугите на тези реномирани салони, желаят да останат блондинки. "Палитрата от цветове е толкова богата, че всяка жена може да има  собствен неповторим нюанс на русото". Смятат професионалистите в Париж.
                   *Според общоприетото мнение светлата коса подмладявя жената. Налага се обаче и промяна на гардероба. Докато кестенявите дами могат да носят практически всички цветове, то не на всички блондинки отива виолетово, жълто и бежово.

Кой е вашият цвят?

             Тъмна коса, светли очи и розава кожа

Отива ви пепелно русо - от тъмно до светло. За вас не са подходящи жълтите и рижите нюанси - те подчертават червенината на лицето ви.

                      Бледа матова кожа, тъмна коса и кафяви очи

За вас е цялата гама топли цветове - златисто, пшеничено, медено.

                      Руса коса и светли очи

Разкрасяват ви всички светли оттенаци - от платинено  до бледожълто и кайсиево.

                      Рижа коса и светла кожа с лунички

Не ви отиват пепеляви нюанси-лицето ви ще изглежда посърнало. Орентирайте се към златистите оттенъци.

                      Побеляла коса

Изберете светъл цвят в зависимост от тена на лицето ви: бледа кожа - топъл, при розова - студен.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petyya
Категория: Тя и той
Прочетен: 53821
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930