Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 21:47 - Как да запазим косата си здрава и красива през зимата
Автор: petyya Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.09.2012 09:19


Разкошни коси дори при вятър, студ и сняг.

imageКрасивата коса се нуждае от специални грижи през горещите и сухи летни месеци – както и от специална защита през зимата. Студеното време навън и топлината вкъщи или в офиса създават затруднения на косата ни: тя изсъхва и става чуплива още по-бързо, отколкото през лятото. За щастие има доста неща, които можем да направим, за да имаме красива, здрава и блестяща коса през зимните месеци. Ето как:
 
Вашата коса има нужда от повече хидратиране и хранителни вещества, за да не бъде суха и чуплива през зимата. През студените месеци е особено важно да използвате подходящите козметични продукти и да се уверите, че шампоана, който използвате, е хидратиращ и подхранващ, а балсама съдържа необходимите протеини и етерични масла. След измиване можете да подсилите действието на козметичните продукти, като изплакнете косите си със студена вода. В допълнение, използвайте поне веднъж седмично маска за коса – можете сами да я приготвите (например смесвайки зехтин, балсамико, лимонов сок и яйце).   Ако ползвате спрей за коса, изберете продукт, който не изсушава косата ви.

Носенето на шапка е особено важно през студените зимни месеци. Една стилна шапка не само ще ви спаси от студа – тя предпазва косата ви и прави чудеса за вашата елегантност! Изберете шапка, направена от естествени материали – това ще запази косите ви от наелектризиращият ефект на изкуствените материи. Ако имате дълги коси, е добре, излизйки навън през студените дни, да ги носите вързани. Яката на палтото ви или вашия шал могат да причинят заплитания, които да доведат до накъсване на косата. Друга честа причина за накъсвания и цъфтене е излизането навън със мокра коса. Ако температуата е под нулата, косата ви ще замръзне и е много вероятно връхчетата да пострадат. За да избегнете това, бъдете сигурни, че косите ви са сухи, преди да излезете.

    Знаете ли че:
Двадесет и пет процента от обема на косъма се състои от вода. Ето защо, косите ви също се нуждаят от приемането на достатъчно количество течности – поне два литра на ден. Водата ще направи косата ви здрава, мека и блестяща като коприна.

Ефективната грижа за косата означава не само да използваме правилните козметични продукти, но най-вече да следим за това, тялото ни да получава нужните му витамини, минерали и хранителни микроелементи. Тъй като косите се състоят основно от протеини, е важно храната ни да съдържа достатъчно количество богати на протеини храни като риба, месо, мляко и сирене. Протеините придават на косите ни здравина и предотвратяват чупливостта и цъфтящите връхчета. Няколко основни групи минерали са особено важни за красотата и здравината на косата: желязото пренася кислорода до корените, цинка предотвратява косопада, а медта подобрява цвета и блясъка на косъма. Витамините от групите А, B и С също са жизнено важни за красивата коса. Витамин А се грижи за кожата на главата, а B и С – за растежа на косъма, правейки косата здрава и нечуплива.



Тагове:   красива,   здрава,   косата,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petyya
Категория: Тя и той
Прочетен: 53884
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930